Læserreaktioner

For det tilfældes skyld, at man som læser skulle have kommentarer, spørgsmål, glæde, begejstring, frustration, irritation eller simpelthen sort vrede og ærgrelse, som trænger til at blive luftet, er der her mulighed for det.

Hvad mener du om bogen? Skriv løs nedenfor!

36 Kommentarer til Læserreaktioner

 1. Leila Vigilius skriver:

  Bogen ser super prof ud – glæder mig til at gå i gang med den i dag

 2. Andreas skriver:

  http://www.b.dk/boeger/da-gud-sagde-nej-tak
  Læs anmeldelse af Tårnet 10.juni 2011

 3. Charlotte Madsen skriver:

  har læst bogen og blev færdig for et stykke tid siden… og den sidder stadig i kroppen. Meget forkyndende bog!
  Fede personer, spændende handling. og så elsker jeg den detalje at der er sådan en bogmærkesnor! TAK! Blev ekstra glad da jeg opdagede den.
  Og som altid dit helt eget finurlige og sjove og underholdende (og udfordrende) sprog.
  Havde svært ved at forestille mig dig skrive sådan en bog om gammel tid fordi jeg forbandt det med en tør slægtsroman, og det har du jo ikke gjort så meget i før… Men du har overrasket mig, du har formået at gøre det helt på din egen måde, med stor proffesionalisme (hvordan staver man til det?), stor alvor og alligevel humor!
  Vil glæde mig til at læse den igen. Den har givet mig større indblik og overblik over befolkningen på den tid, og et helt andet perspektiv på tiden efter syndfloden…
  Og når man læser bibelteksten, passer det meget godt ind, det du har skrevet.
  Og tak for stamtræet på smudsbindet uden om bogen. det har jeg brugt mange gange!!!
  den konstruktive kritik må du få fra andre – det er ikke mit kompetenceområde, i hvert fald ikke i tilfældet Tårnet i Sinear.
  mvh Charlotte

 4. Thomas Teglgaard skriver:

  Tak for de pæne ord, Charlotte – og fordi du tog dig tid til at skrive.
  Varme hilsner her fra et eller andet S-tog,
  Thomas

 5. Kjeld Wraae Pedersen skriver:

  Hej Thomas!
  Så er jeg blevet færdig med “murstenen”. Det er en rigtig god bog. Jeg har det med at “danne billeder, eller måske ligefrem en film”, inde i hovedet når jeg læser en god bog. Så jeg må sige at jeg har set nogle meget gode billeder/film fra bogen. Det er en god måde at få GT’s historie ind på livet. Så hvis du vil skrive mere om nogle af GT’s personer, vil jeg gerne vide det, så jeg kan købe bogen når/hvis den udkommer.

 6. Thomas Teglgaard skriver:

  Dejligt at høre, Kjeld! 1000 tak for tilbagemeldingen; så har det været det hele værd! Mon du aner, hvor jeg glæder mig?

 7. Thomas Teglgaard skriver:

  Anmeldelse på hjemmesiden BOGSYN.DK

  Tårnet i Sinear

  Thomas Teglgaard
  Tårnet i Sinear
  736 sider
  Lohse

  Når diskusionen om, hvorvidt man må tage sig den frihed fra Bibelen at kalde indledningen til projektet om Babelstårnet for et tempel, eller om man skal rette sig efter de bibelske foreskrifter, så kan vi måske tage fat på at fortælle, at murstensromanen her er et fantastisk skrift. En fortælling der som Guds Værker på bibelsk vis og ark i den grad sætter sine spor dybt ind, hvis man tager tid til den, giver sig hen til romanen – og så hjælper det naturligvis, at man er enten troende eller har indsigt i bibilen.

  Bogen er en slægtsroman, hvor vi følger Noa og hans familie, – hele vejen fra arken på Ararat til Babelstårnet. Bogen begynder, vor Noa åbner arkens dør. Udenfor venter Den Nye Verden – Den Gamle gik til grunde i syndfloden.
  Herefter følger vi de første fem generationer, som lever side om side, først i Ararats bjerge og siden i Sinear (det nuværende Irak). I Sinear anlægges den første by, hvor man vil opføre et tempel til ære for Gud. Men ved indvielsen går ikke alt som forventet . . .
  Det gør det naturligvis ikke, fordi tårnet er symbolet på arrogance, overmagt, overmod og hovmod, og derfor griber Gud ind. Stof til eftertanke for folk der vil noget mere og anderledes, end der er planlagt for dem, som de finder fred i, som de kender fra deres ophav og inderste ydmyghed. Så slår den store klo ned og forårsager oprydning. I dette tilfælde altså Gud.
  Vi får god besked fra oven af og fra almagten, og vi får genopfrisket meget af vor bibelhistoriske og de bibelske geografier som Kanaens land, og bogen er så spændende, at man vitterligt ønsker at dykke mere ned i fortællingerne om bibelen, ja bibelen selv, og så kan man vist ønske sig ret meget mere som forfatter.

  Det er en interessant indsigt, Thomas Teglgaard beskæftiger sig med i storværket, der tager højde for såvel det gamle, bibelske sprog og finesmæssige approach og samtidig leverer fortællingen i en form, så vi alle kan være med. Dialogerne i bogen kan man visse steder godt finde lidt pudsige og langstrakte, men sådan var det vel, at de talte dengang.
  På bundlinjen står tilbage, at bogen anskueliggør den direkte linje fra fortid til nutid ved, at de mægtige og herskende gør sig til almægtige og frelste, men frelste forbliver de ikke. For Gud har sin plan.
  Som sagt . . . en bog der angriber troværdigheden og synden i os alle; – det Guddommelige griber ind, hvor vi ikke kan finde vejen selv. Hovmod står for fald. Der er mange måder at sige det på. Efter læsningen af murstenen på er der én måde mere at sige det på. Tak fordi du gør os ydmyge over for kærlighed og retlinethed.

  bogsyn.dk

 8. Linda Rahbek skriver:

  Halløjsa!
  Dem fra GT var jo også “bare” mennesker! Det er ellers så nemt at falde i fælden med at tænke, at de var mere nær Gud, og derfor mere fromme. Men de er jo ligesom mig! (Eller det tror vi da :-) ) Glæder mig til at møde dem i Himlen!
  Super god bog. Jeg elsker romaner, som giver én noget at tænke over, og som faktisk bliver til én lang andagt og øjenåbner for og fra Gud!
  Tak fordi du lod dig bruge af Gud Thomas!

  • Thomas Teglgaard skriver:

   Kære Linda!
   Mange tak for de flotte ord … ja, mere end det: Du antyder jo, at Gud skulle have brugt et så ringe redskab som mig til at nå dig med et og andet. Wow! Den tanke er jo næsten ikke til at rumme (men er vel netop en af kristendommens “hemmeligheder”): At Gud kan bruge selv de mest håbløse – ja, undertiden synes med vilje at udvælge sig den slags …
   Nå, inden dette svar kommer for langt væk fra det, jeg ville skrive, så kommer det her: Tak for tilbagemeldingen! Det var dejlig læsning her under læserreaktioner.
   Bedste hilsner
   Thomas

 9. Thomas Teglgaard skriver:

  En kommentar fra Facebook-gruppen (skrevet af Sanne Vendelbo Hovgesen):

  Bogen har fulgt mig i denne sommerferie. Og sikke en fornøjelse. Jeg var noget spændt på om jeg, som inkarneret ateist, ville synes den var moralisernede og bedrevidende. ;-) Men det viser sig at være en fatastisk fortælling om Noa, hans slægt og kampen for den tro, der betyder så meget for ham. Personerne er levende beskrevet, og… jeg følte, jeg kom til at kende dem og holde af dem. Jeg kunne ønske det havde være en trilogi..eller i hvertfald længere..så der var plads til endnu bedre kendskab til personerne. Men som alle gode bøger bliver det på et tidspunkt tid til at tage afsked, og sådan må det være. Men tusind tak for en rigtig god bog Thomas.

  ***

 10. Thomas Teglgaard skriver:

  Fra ungdomsbladet Geist 11/8-2011

  ANMELDELSER
  Bøger

  Tårnet i Sinear
  Af Thomas Teglgaard
  736 sider – kr. 349,95
  Fokal – Forlagsgruppen Lohse

  På trods af, at Tårnet i Sinear er en helt ny genre for Thomas Teglgaard, nemlig en bibelsk (slægts-)roman, skinner hans personlige skrivestil og humor klart igennem. Dette gør ikke bogen useriøs – tværtimod. Thomas’ udgangspunkt i en bogstavelig læsning af Bibelens beretning giver bogen autencitet.
  Tårnet i Sinear er en på én gang trist og opmuntrende beretning om tiden, fra Noa går ud af arken til kort efter sprogforvirringen i Babel. Hvert kapitel følger forskellige personers synsvinkler, hvilket giver et godt indblik i forskellige opfattelser af hændelserne. De forklarer også, hvordan man så hurtigt efter syndfloden kunne glemme Gud noget så eftertrykkeligt.
  Som hjælp til at holde styr på bogens hastigt voksende persongalleri er bogen udstyret med en praktisk og uundværlig stamtavle.
  Da bogen også findes på lydbog, er der på ingen måde nogen undskyldning tilbage for ikke at få fat i et eksemplar og komme i gang.
  Kirstine Lind

 11. Arne Olesen skriver:

  Kære Thomas!
  Jeg er lige blevet færdig – min kone læste den først – med Tårnet i Sinear. En rigtig god bog som du skal have mange tak for. Det har glædet os, opbygget og moret os meget. Du får virkelig sagt noget væsentligt om hvem og hvordan Gud er. Og netop ‘gudsbilledet’ er meget vigtig at få understreget i dag. Tak for den bibeltroskab der gennemsyrer teksterne.
  kh Arne

 12. Bente Feldtmose skriver:

  Hej Thomas
  Tak for en dejlig roman, som jeg har lyttet til som lydbog. Har nydt de mange personskildringer og ser dem omkring mig og genkender nutiden i fortiden eller omvendt. Romanen burde kunne bruges som filmmanuskript, mit hoved er ihvertfald fyldt af billeder. Og så denne søgen efter hvad og hvor Guds vej går og hvor vi selv er på vej hen, som enkeltpersoner og som folk?
  Tak for dette input.
  Bente

  • Thomas Teglgaard skriver:

   Kære Bente,

   Hvor dejligt at høre – og jo, jeg havde da så ganske afgjort ikke noget imod, at “Tårnet” blev til en film en dag. Så hvis en og anden film-halløj med en masse penge læser det her …
   Tak for tilbagemeldingen, Bente. Som tidligere skrevet både her og på Facebook-siden: Hvis I dog vidste, hvor disse kommentarer glæder mig. Så megen tid har jeg brugt på den bog, så mange dage og nætter i selskab med mig selv og disse mange idéer, som på en eller anden måde skulle skrives sammen til den endelige historie. Siden de mange vurderinger, omskrivninger, redigeringer osv. Det har været en lang rejse, for mig har det i hvert fald, og jeg glæder mig over hver eneste, der har mod på at rejse med. Og har det endda været en fornøjelse for mine medrejsende – oh sjæl, hvad vil du mer’!
   Så altså: Tak for tilbagemeldingen.

   Varm hilsen
   Thomas

 13. Elin Quist skriver:

  Hej Thomas.
  Jeg blev færdig med Tårnet i går aftes. Jeg har virkelig nydt at læse den hver aften og ud på natten, igenem længerer tid. Det er virkelig berigende læsning, og jeg kan virkelig godt li`din humoristiske og vise måde at udtrykke dig på. Tak for alt dit arbejde med at give os denne dejlige bog.
  KH. Elin.
  PS. Er selv gået igang med at skrive en kunstbog, med min historie, jeg har illustreret gennem hele mit liv, i mine malerier. (Og ja, det er en meget stor opgave at skrive en bog, erfarer jeg.)

  • Thomas Teglgaard skriver:

   Kære Elin,
   Tak for din dejlige tilbagemelding. Det er ikke, fordi denne dag har været specielt dårlig, men nu er den i hvert fald blevet bedre.
   … Og held og lykke med din kunstbog. Det lyder som lidt af et projekt!
   Allerbedste hilsner
   Thomas

 14. Augustin skriver:

  har læst bogen og blev færdig for et stykke tid siden… og den sidder stadig i kroppen. Meget forkyndende bog!
  Fede personer, spændende handling. og så elsker jeg den detalje at der er sådan en bogmærkesnor! TAK! Blev ekstra glad da jeg opdagede den.
  Og som altid dit helt eget finurlige og sjove og underholdende (og udfordrende) sprog.
  Havde svært ved at forestille mig dig skrive sådan en bog om gammel tid fordi jeg forbandt det med en tør slægtsroman, og det har du jo ikke gjort så meget i før… Men du har overrasket mig, du har formået at gøre det helt på din egen måde, med stor proffesionalisme (hvordan staver man til det?), stor alvor og alligevel humor!
  Vil glæde mig til at læse den igen. Den har givet mig større indblik og overblik over befolkningen på den tid, og et helt andet perspektiv på tiden efter syndfloden…
  Og når man læser bibelteksten, passer det meget godt ind, det du har skrevet.
  Og tak for stamtræet på smudsbindet uden om bogen. det har jeg brugt mange gange!!!
  den konstruktive kritik må du få fra andre – det er ikke mit kompetenceområde, i hvert fald ikke i tilfældet Tårnet i Sinear.
  mvh Charlotte

  +1

 15. Thomas Teglgaard skriver:

  Tak for de pæne ord. Hvor det dog glæder mig! Og du behøver ikke kritisere; jeg labber bare de rosende ord i mig (og har ingen anelse om, hvordan man staver til profesioetellerandet) …

 16. Marie Kristina Christensen skriver:

  Hej Thomas
  Så fik jeg læst den tykke bog. Jeg “slugte” den faktisk ret hurtigt, for jeg skulle lige se, hvad der mere skete hele tiden. Den fanger til sidste side. Det er meget befriende at læse en bog om bibelske personer af en forfatter, der har tillid til Bibelen.
  Så fik Noa, Kam, Eber, Shela, Nimrod og alle de andre “kød og blod” og tanker; et enormt spændende projekt, du der har taget dig på. Selvom det er fri fantasi, så satte det helt vildt mange tanker i gang.
  Og en pudsig detalje i bogen er, at der er meget få naturbeskrivelser og beskrivelser af huse, udseende, farver, lugte, lyde osv. det svnes jeg er ok, men det er nok ikke “korrekt”, hvis det var eksamen i dansk stil. Hvis det skulle have været med havde bogen jo været på over 1000 sider, og det er nok i overkanten til en roman.
  Men det mest alvorlige ved bogen, er nok at der i dag også findes Nimrod´er og stakkels Shela´er, der kæmper mod andre menneskers misforståede godhed og lyst til at at bygge”tårne”. Rart at møde lidelsesfæller og det endda langt, langt tilbage i historien. Mennesker har ikke forandret sig!
  Jeg glæder mig også til at se den, når den kommer som film!
  Hilsen Marie

  • Thomas Teglgaard skriver:

   Kære Marie,
   Mange tak for tilbagemeldningen. Jeg bliver jo glad, hver gang nogen gider bruge energien på at kæmpe sig igennem bogen. 734 sider om babelstårnet … lyder vel ikke umiddelbart fristende for så mange mennesker. Og når så nogen – som du – endda lader til at have læst bogen med glæde, så er det simpelthen svært at få armene ned!
   Så igen: mange tak! Og med ønsket om alt godt her i det nye år.
   Kh Thomas

 17. Ester skriver:

  Tårnet i Sinear blev til stor trøst for mig.
  Jeg fik en følelse af at blive forstået med al den tvivl på Gud der bor i mig. Det er blevet lettere at accepter de af Guds handlinger jeg ikke forstår. Derfor: Tak for alt det dårlige i mennesker du beskriver, det gør det lettere at være mig. :-)

  • Thomas Teglgaard skriver:

   Kære Ester,
   Først undskyld at jeg først skriver nu. Det er mig, der har haft “rod i hjemmesiden”, så det er faktisk først her 3 1/2 år senere, at jeg ser din kommentar.
   Men tak for de pæne ord.
   Allerbedste hilsner,
   Thomas

 18. Inge-Lise Særkjær skriver:

  Hej Thomas. Jeg er netop blevet færdig med Tårnet i Sinear som lydbog, lånt på biblioteket. Det har været en fantastisk rejse tilbage til Gammel Testamentes tid – til Bibelens første sider – Dejligt at få sat mere “kød” på Noah og hans efterkommere – at få lov at se dem som mennesker i denne verden, som i bund og grund ikke har forandret sig spor siden den gang. Og at få lov at se at også Gud er den samme som han var.
  TAK for det! Mvh Inge-Lise Særkjær

  • Thomas Teglgaard skriver:

   Kære Inge-Lise Særkjær,
   Det er mig, der takker – og undskylder dette sene svar. Pga “IT-rod” var der nogle kommentarer, som var røget i spamfilteret. Af hjertet undskyld ventetiden og tak for kommentaren.
   Varm hilsen fra
   Thomas Teglgaard

 19. Lennart skriver:

  Kære Thomas.
  Jeg kan se, at det må være længe siden, nogen har læst Tårnet i Sinear ;-)
  Jeg har netop læst den. Og er virkelig begejstret! Vil til enhver tid anbefale den til hvem som helst!
  Jeg nyder at få sat ‘kød og blod’ på nogle af de navne og personer, vi møder i Bibelen. Og så på en helt igennem bibeltro baggrund. Tak for det!
  Der er en ting, jeg faldt over. (Den, der ikke har læst bogen endnu, skal ikke læse videre…) Nemlig Eber, som blev stamfar til Jesus. I romanen var han først gift med Symbalu og efter skilsmissen gengift med Alinja. Altså at en af Jesu stamfædre skulle have været skilt og gengift – har jeg misforstået det, eller er det det, du mener?
  Ellers som sagt en utrolig velformuleret og enormt fængslende bog fra ende til anden. Tak for, at du berigede os med den!
  Lennart.

  • Thomas Teglgaard skriver:

   Kære Lennart,
   Med alt for megen forsinkelse har du her svaret ja. Undskyld det tog så lang tid at svare (knap to år i overkanten). Det er naturligvis fiktion, lige den del af historien, og jeg har altså ikke orket at sætte mig ind i det mylder af mennesker igen, men sådan som jeg husker det: Jo, du har ret.
   Bedste hilsner
   Thomas

 20. Niels Fhær Larsen skriver:

  Tårnet i Sinear er virkelig interessant. Bogen giver et billede af en verden, hvor vi mennesker let vælger Gud fra. Selv dem der var udvalgt af Gud og var vidne til frelsen. Også disse ligner os i dag, hvor vi så let kommer væk fra det væsentlige, og måske vælger det forkerte og endda argumenterer for det. Bogen løfter sløret for en falden verden, men peger også en Gud der frelser.

  • Thomas Teglgaard skriver:

   Det var dejligt at læse, hvad du skrev dér, Niels! Så er jeg jo lykkedes med bogen, for det var vel hovedessensen ikke kun af bogen, men også alt det arbejde, som gik forud for at skrive.
   Tak for din kommentar – og som sædvanlig undskylder jeg det forsinkede svar, som vel skyldes sjusk … Nå ja, og at jeg kun sjældent er inde på denne side (hvilket er dumt, når jeg bliver så glad, hver gang der er en besked som f.eks. din).
   Varm hilsen fra
   Thomas

 21. Karina Simonsen skriver:

  Nogen er first movere, og så er vi nogen, der først får læst en bog 10 år efter, den er udgivet, selvom man har hørt meget godt om den. Jeg har først lige læst Tårnet i Sinear og føler trang til at skrive tak for den, og stedet her er vel beregnet til netop det.
  Sikke en god, spændende og opbyggelig roman! Jeg husker ikke, at jeg nogensinde har læst så tyk en bog (731 sider) uden at få læsekriser – det skete ikke med Tårnet i Sinear. Den blev læst i et stræk – kun afbrudt af mindre vigtige ting som arbejde, mad og livet generelt. Michael læste bogen, da den kom, og han taler stadig begejstret med om den, nu hvor min læsning har givet anledning til at tale om den.
  Bogen er jo nærmest afdæmpet, har jeg tænkt, i forhold til, hvad jeg tror, foregår inde i dit hoved – jeg kender dig som klog, kreativ og vanvittig – på den gode måde :-D Det kommer dog ud i personerne – deres træk, dialoger m.m. Jeg synes, jeg kan se dig i flere af personerne. Ikke mærkeligt, men sjovt.
  Virkelig fedt med slægtstavlen. En eller anden anmelder har skrevet et sted, at der er et begrænset persongalleri. Jeg er ikke enig! Af samme grund havde jeg meget brug for slægtstavlen, som blev flittigt gransket. Virkelig sjovt med mere forklaring om persongalleriet på denne hjemmeside.
  Udover rigtig god læsetid har bogen givet mig en del gode citater, jeg har skrevet bag øret! Den har også givet mig lyst til at læse i Bibelen. Den har gjort nogle personer, man ved meget lidt om, levende. Bogen er i det hele taget så fantastisk gennemtænkt og personerne dybt fascinerende. Samtidig kommer bogen, personerne og de pointer, jeg tog med mig, helt sikkert til at blive i tankerne meget længe.
  Tak.

  • Thomas Teglgaard skriver:

   Kære Karina,
   Mange tak for de pæne ord. Jeg er meget glad for din tilbagemelding: Hvert eneste ord, som jeg lapper i mig.
   Tårnet i Sinear vil for mig nok altid stå som noget ganske særligt – muligvis også fordi jeg efterfølgende ikke har nogen tilføjelser eller ønsker om at redigere yderligere. Selv om jeg for længst har glemt langt det meste, husker jeg arbejdet med den som en slags ultimativ fordybelse med talrige aha-oplevelser.
   Du kalder bogen afdæmpet; da min kone i sin tid læste bogen, sagde hun: “Det er Thomas på Ritalin.”
   Endnu engang tak for kommentaren.

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>